Spray tanning 

Ik geef eerlijk toe dat de spray tanning behandeling niet 100% natuurlijk en biologisch is!

Ik vind spray tanning nog steeds het beste alternatief voor een zonnebank of uren in de zon liggen. Je wordt bruin zonder de schadelijke gevolgen van de UV-straling van de zon of van de zonnebank. Je loopt minder risico op huidkanker en door uit de zon te blijven heb je ook minder snel last van huidverbranding, cel veroudering en rimpels.

Prijzen van spray tanning behandelingen 
• Geheel lichaam: €40,90
• Gezicht en decolleté: €20,20
• Gezicht, decolleté en armen: €25,35
• Gezicht, decolleté, bovenrug en armen: €30,50
• Benen geheel: €28,50
• Arrangement 4x gehele lichaam: 150,- (geheel voorafbetaling)

Maak nu een afspraak.

Hoe werkt spray tanning? 
Dihydroxyacetone (DHA) is een ketose-suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten in de bovenste lagen van de huid, waar zich droge, dode huidcellen bevinden. Door de chemische reactie ontstaat binnen 3 à 4 uur een bruine kleur op de huid.

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. DHA is goedgekeurd en veilig bevonden voor uitwendig gebruik in geneesmiddelen en cosmetica. De stof is alleen werkzaam in de bovenste lagen van de huid en tast geen dieper gelegen cellen aan.

Ik heb gezocht naar een Nederlands spray tanning product met alle EU-certificeringen en ik heb toen gekozen voor Vanitan. Dit product heeft een korte ingrediëntenlijst en bevat geen onnodige toevoegingen. Bovendien hebben Vanitan spray tanning lotions een langdurige hydraterende werking en een anti-aging formule, waardoor je gelijktijdig met je bruine teint je huid in conditie brengt en verzorgt.

Effect van spray tanning 
"Je voelt je zelfverzekerder!" is wat klanten tegen mij zeggen.

Door de verneveling van de Vanitan-lotion over je huid krijg je binnen enkele uren een vlekkeloze, streeploze, niet plakkende en egaal bruine teint. Afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en nabehandeling blijft je kleurtje 6 tot 10 dagen zitten.

Herhaal je de behandeling om de 5 à 6 dagen (kuur), dan bouwt zich een diepere kleur op. Dat zorgt ervoor dat je nog langer mooi bruin blijft. Dit verschilt uiteraard per huidtype.

Het is normaal dat je bruine teint vervaagt, net als een door de zon gebruinde huid. Dit is een natuurlijk proces, omdat je huidcellen zich gemiddeld om de 7 dagen vernieuwen.

Zonnen kan, maar wel pas na ongeveer 7 uur nadat de behandeling heeft plaatsgevonden. Breng dan in ieder geval een zonnebescherming op die jouw huid voldoende beschermt tegen de zon.

Contra-indicatie 
Voor alle zekerheid wordt spray tanning niet toegepast op een Psoriasis huid, eczeem en snij- of schaafwondjes. Ook niet tijdens het gebruik van antibiotica.

We weten dat zonnebanken en zonnen in de zon wordt afgeraden tijdens de zwangerschap vanwege schadelijke UV-straling en oververhitting. Er zijn geen nadelige gevolgen bekend over het gebruik van spray tanning tijdens zwangerschap. Als je zwanger bent, vraag dan je arts om toestemming.

Voorafgaand aan de behandeling geef ik je informatie over de do’s en don’ts van spray tanning en ik vertel ook waar je verder op moet letten.

Contactformulier